Menü

Információk

Mi az aerotermikus fűtési rendszer?

A hagyományos hőszivattyúk levegő-levegő rendszert használnak, melyeknek a sajátossága, hogy képesek felcserélni a működési ciklust, más szóval biztosítani a fűtést télen, és légkondicionálni nyáron.


A légtermikus rendszer levegő-víz hőszivattyút használ, mely nagyon hasonlít a levegő-levegő rendszerekhez. A levegőben jelen lévő energiát használja. Biztosítja a fűtést, a légkondicionálást, és a háztartási meleg vizet az otthonában.


A hőenergia jelen van a levegőben, körülvesz bennünket. A hőenergiát ki lehet vonni a kinti levegőből akkor is, ha a hőmérséklet fagypont alatt van. Ez egy megújuló energiaforrás, mely a természetben mindenkinek a rendelkezésére áll, díjmentesen. A Thermira aerotermikus fűtési rendszer csak akkor használja a villamos energiát, mikor a kompresszor, az elektronika és a vízszivattyú működik. Így biztosít akár 4 kWh hőt minden egyes 1 kWh villamos energia felhasználásával.

 

Egyértelmű, hogy ez egy fenntartható alternatíva más hagyományos fűtési rendszerekkel szemben.

 

 

Hogyan működik az aerotermikus fűtési rendszer?

Thermira, a Gabarrón levegő-víz hőszivattyú kivonja a hőt a külső levegőből, és csak egy kis mennyiségű elektromos energiát használ fel, így Ön akár 75% elektromos energiát ingyen kaphat.

 

A rendszer összegyűjti a hőenergia részeit a külső levegőből és felmelegíti a fűtővizet. Termikus körfolyamat R410A környezetbarát hűtőközeggel üzemel. A rendszer átadja az energiát a fűtővíznek, vagy a háztartási meleg víznek (padlófűtést, fan coilokat, vagy radiátorokat (55°C) használnak a hagyományos központi fűtési rendszereknél). Az R410A hűtőközeg egy ökológiai hűtőközeg, amely nem károsítja az ózonréteget, és biztosítja az optimális teljesítményt.

 

A Thermira inverter technológiát használ, ez a rendszer akár 30%-kal több megtakarítást jelenthet, mint más rendszerek inverter technológia nélkül.

 

 

Fedezze fel a thermira aerothermikus fűtési rendszer előnyeit a hagyományos kazánokkal szemben!

A aerotermikus fűtési rendszer, vagy a levegő-víz hőszivattyú az egyik legjobb alternatíva a hagyományos kazánok helyett, függetlenül a kazánok típusától, mely lehet akár elektromos, dízel vagy gáz. Ez egy tökéletes megoldás, melyet a meglévő fűtési rendszerhez telepíthet. A Thermira sokkal hatékonyabb, mint a többi rendszer.Thermira aerotermikus fűtési rendszer előnyei a hagyományos kazánokkal szemben:

 1. Akár 75%-kal több tényleges megtakarítás.
 2. Fűtés, légkondicionálás és használati meleg víz (HMV).
 3. Szélsőséges hőmérsékletek között is alkalmazható. A Thermira aerotermikus fűtési rendszer extrém külső hőmérsékletnél is képes fűteni az otthonában. Fűt ha a kinti hőmérséklet -20 fok, és akkor is hűt ha a kinti hőmérséklet 48°C.
 4. Inverter technologia, tökéletesen alkalmazkodik a szükséges teljesítményhez.
 5. Ideális építési munkákhoz vagy új építésű épületekhez, és felújítási beruházásokhoz.
 6. Thermira készülékek tökéletesen működnek együtt más hagyományos rendszerekkel, melyek már telepítve vannak a lakásban
 7. Kompatibilis más típusú megújuló energiaforrásokkal, például napenergiával.
 8. Egyszerűen, olcsón telepíthető.
 9. Környezetbarát. Nincs szükség kéményre, kazán kivezető csőre, vagy problémás/kellemetlen szellőzőrácsra.
 10. R410A hűtőközeggel működik, amely nem károsítja az ózonréteget.
 11. Alacsony karbantartási igény.

 12. Gyors megtérülés.